strålende leg

Indlæg på facebook

I dag læste jeg en artikel i information “bør Danmark anbefale nul timers skærmtid til de mindste børn”Emnet interesserer mig enormt fordi jeg tit ser små mennesker rundt om lege med smartphones og ipads som om de er ganske normale slags legetøj. Jeg blev meget overrasket over at artiklen udelukkende handlede om eventuelle problemer børnene kunne få ved at blive opslugt af en digital verden og derfor måske blive fremmedgjort overfor den virkelige verden. Det synes jeg selv er en meget vigtig grund, men at der ikke med et ord blev nævnt at børnene sidder i et forstærket elektromagnetisk felt imens de leger undrede mig meget. Den problematik synes at være helt udenfor den almindelige bevidsthed.Sundhedsstyrelsen advarer på sin hjemmeside mod at tale i mobiltelefon ved at holde den op mod øret og anbefaler at man bruger øretelefoner eller slår medhøret til, sådan at telefonen kommer i en vis afstand til kroppen. De opfordrer til kun at tale kort i telefonen og at hellere bruge sms. De opfordrer ligeledes til ikke at bære telefonen tæt på kroppen, f.eks i bukselommen eller brystlommen.Når Sundhedsstyrelsen skriver dette på sin hjemmeside er fordi de er orienterede om den forskning som uden hårde beviser har peget på en række potentielt alvorlige problemer omkring elektromagnetisk stråling generelt.Derfor kan det undre dels at sundhedsstyrelsen ikke gør brug af forsigtighedsprincippet overfor de små børn og at artiklen ikke nævner dette med et ord.Et lille barn der leger med fars og mors mobiler er i det tidsrum udsat for telefonens utrættelige søgen efter kontakt med den nærmeste antenne samtidig som den også rækker ud efter familiens Wifi. Sandsynligvis er bluetooth samtidig aktiveret. Der kan altså være tre forskellige strålingskilder kørende samtidig. Jeg er ingen ekspert på stråling og jeg ved ikke hvor stor den samlede stråling fra de tre kilder er, men den vil i hver fald langt overstige strålingen af en almindelig smartphone der er tændt uden at være i talemodus-det som sundhedsstyrelsen advarer voksne mennesker på sin hjemmeside imod. Jeg synes at det ville være på sin plads med en oplysningskampagne.Jeg ville ønske at der var nogen her der havde bedre viden end hvad jeg har og som kunne oplyse lidt mere præcis om strålingsmængden ved de forskellige sammensætning af strålingskilder. Håber på at høre fra nogen der ved!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *