mit terapeutiske virke

 

Informationer om min virksomhed som kropsorienteret psykoterapeut.

Certificeret
Bioenergetisk
KropsPsykoterapeut

Kropsterapeutisk uddannelse i Biosyntese
ved David Boadella.

Omfattende kurser med bl.a.
Peter Levine(PTSD), Lisbeth Marcher, Toni Mannocchio, Joel Dweck,
George Downing og Stanley Keleman

Uddannelse i
PBSPsykomotor ved
Albert Pesso

Somatic Experience ved Peter Levine

Medlem af Psykoterapeut
Foreningen

Göran Bergström
Bækkelundsvej 53
8240 Risskov

tlf 86177469
telefontid:
hverdage mellem
9 -10
email:
goran@inu.dk
http://inu.dk

Praktiske oplysninger vedrørende den individuelle terapi

tidsrammer:
De individuelle sessioner varer 60 min og normalt med 7 eller 14 dages mellemrum.
Hele terapiforløbets varighed er afhængig af den pågældende klient og problemernes karakter. Typisk kan det vare fra nogle måneder til en årerække. Der kan blive tale om at aftale en prøvetid på f. eks 3 sessioners varighed, hvor vi hver i sær tager stilling til om det er en god idé at fortsætte. Der kan også aftales evalueringer med bestemte intervaller, hvor vi tager stilling til den forløbne terapi, hvordan den skal forløbe fremover, og om vi har enighed om hvad der er mål og midler i forløbet.

Afbud:
Aftalte sessioner, hvor der ikke mødes op, eller der bliver afleveret afbud senere end et døgn før den pågældende time, betales der fuldt honorar for. Dette gælder også ved tilfælde af sygdom. Undtagelser gøres i særlige tilfælde.

Afslutning:
Hvis et forløb ønskes afsluttet, skal det aftales på forhånd, således at der er mulighed for at lave en evaluering, og en god afslutning på forløbet.

Betaling:
Betalingen sker kontant eller med check efter hver session. Særlige aftaler omkring andre betalingsmåder kan indgås. F, eks. via postgiro eller homebanking.

Tavshedspligt:
Jeg er underlagt tavshedspligt i følge Psykoterapeutforeningens etiske regler. Om disse regler kan du eventuelt læse på psykoterapeutforeningens hjemmeside: http://www.psykoterapeut.foreningen.dk


Terapirummet:
Selve rummet vil have en stor betydning i løbet af terapien, og det er vigtig at føle at det repræsenterer et sikkert sted. Normalt er det kun mig og klienten til stede, men ind i mellem kan det være nødvendig at invitere andre mennesker til at overvære eller deltage i forløbet. Det kan f. eks. være en partner i tilfælde af uoverensstemmelser, som vi ikke kan løse alene i terapirummet, eller det kan være en ven som er der som en slags hjælperfigur for klienten. Dette er noget der skal nøje overvejes og planlægges i forvejen så at klienten ikke føler at hans/hendes rum bliver invaderet eller mister noget af den symbolværdi, som han/hun har lagt ind i rummet.

Grupper:
Deltagelse i en gruppe kan være et godt supplement på særlige trin i terapien, hvor der vil være hensigtsmæssig at tage andre elementer i brug som ikke kan lade sig gøre én til én. En gruppe kan give mulighed, at ved hjælp af de andre deltager få overblik og modspil på en helt anden måde end ellers.
Du kan læse mere om den specielle metode (PBSP) jeg benytter ved gruppeterapi, på min hjemmeside:
http://inu.dk

 

Supervision:
Individuelt eller i gruppe, for behandlere og psykoterapeuter.

 


Vedrørende kurser og fortløbende grupper

Grupper:
Grupperne består af 8 - 10 deltagere. Typisk vil der være 3-4 timer hver 14 dag med en afsluttende weekend hvert halve år.
Metoden er Pesso Boyden System Psychomotor, som er en terapiform, hvor der bliver arbejdet individuelt, med resten af gruppen som hjælpere, i forhold til at indgå i roller, og omkring at give kropskontakt. Det lægges vægt på at det hele forgår på et symbolplan hvor deltagerne går ind i særlige roller og når sessionen er over, igen går ud af rollerne. Dette er en måde at undgå at det følelsesmæssige stof der kommer op, ikke bliver rettet mod den rollespillende deltager personlig, men kun mod det som han/hun forestiller i rollen.
Der er særlige regler forbundet med denne gruppeterapiform, som der vil blive omhyggeligt instrueret før sessionen starter. Udover sessionerne vil der være teori, parøvelser og gruppe-øvelser.

 

For behandlere og psykoterapeuter holder jeg sammen med Marius Kristensen kursusforløb i Kropsorienteret Psykoterapi, hvilket du kan læse mere om på min hjemmeside